субота, 6. новембар 2010.

Дрина поготком у 93. минути до нове побједе

Дрина је наставила побједнички низ на свом терену. Забиљежена је и трећа побједа у првенству што и даље оставља наду у опстанак Зворничана. Дрина је на свом терену славила против Славије из Источног Сарајева голом Огњена Ђелмића у 93. минуту утакмице.

Током првог полувремена видјели смо неколико сјајних прилика, Дрина је била нешто опаснија те највише пријетила ударцима из корнера. У 12. минути Иван Лазаревић је шутирао из слободног ударца но голман Славије Томовић успјешно брани. Славија је најбољу прилику имала половином првог полувремена, Регоје шутира из слободног ударца али лопту зауставља пречка. Дрина је имала добру прилику и у 16. минуту но опет ништа.

У 34. минуту забиљежен је и први гол, након једног продора и убацивања са десне стране од гола Дрине, Бојан Михајловић, фудбалер Дрине уклизава на лопту и неспретно погађа властити гол за 1:0 и славље гостију. Пред сам крај првог полувремена Михајловић се могао искупити за аутогол, но лоше шутира и лопта одлази високо преко гола.

Само што је почело друго полувријеме, Дрина је дошла до изједначења. Иван Нинић је у 47. минуту из једног полуволеја са око 18. метара затресао гол Славије за 1:1. Послије овог гола видан је био притисак домаћих, Славија се повукла и покушала је да неким контра нападима нешто више уради. Ипак када су скоро сви очекивали крај утакмице, у 93. минуту велико славље домаћих. Дарко Кикановић са лијеве стране упућује центаршут по земљи а на њу натрчава капитен домаћих, Драган Ристић, који погађа стативу. Лопта се одбија до Огњена Ђелмића који шаље лопту у гол Томовића - 2:1

- Била је ово тешка утакмица, баш онаква какву смо ми очекивали. Славија је стигла и до предности, али моји играчи су показали велико залагање и жељу за побједом. На крају смо награђени за сав труд и стигли смо до важних бодова. Наше шансе да до краја сезоне обезбједимо опстанак су изузетно велике - рекао је тренер Дрине, Дарко Војводић, одмах по завршетку сусрета.

Треба истачи и то да је тренер домаћих, Дарко Војводић, поново удаљен са стадиона. Као и против Леотара, десила се иста сцена, после датог другог гола, Војводић је улетио у терен да прослави побједоносни гол, Перван га упозорава и говори му да се врати на своје мјесто, Војводић му узвраћа пар погрдних ријечи а овај га шаље у свлачионицу. Аднан Перван, судија који је оштро оштетито Дрину на гостовању у Приједору и сада је "заборавио" да свира пар прекршаја за домаће као и једанестерац у првом полувремену. У сваком случају битна је побједа, Дрина сада гостује екипи Сарајева а онда је домаћин екипи Зрињског из Мостара.

Дрина – Славија 2:1 (0:1)

Стријелци: 0:1 Михајловић (ауто гол – 34), 1:1 Нинић (47), 2:1 Ђелмић (90);
Стадион: Градски;
Гледалаца: 600;
Судија: Аднад Перван (Сарајево).
Жути картони: Карваљо, Средојевић, И. Лазаревић (Дрина), Лацкановић, Радоња, Оглечевац, Радовановић (Славија).

ДРИНА: Максимовић, Обрадовић, Средојевић, Михајловић, Царвалхо, Кикановић, Н. Лазаревић (од 46. минута И. Лазаревић), Крезовић (од 46. Нинић / од 74. Васић), Ђелмић, Ћулум, Ристић. Тренер:  Драрко Војводић.

СЛАВИЈА: Томовић, Лацкановић, Регоје, Поповић, Б. Шешлија (од 90. С. радовановић), Радоња, Н. Шешлија, Кокот, Оглечевац (од 72. Тодоровић), Станковић, И.  Радовановић (од 88. Пушара). Тренер: Драган Бјелица.










2 коментара:

  1. Super, samo tako, jedna po jedna i eto opstanka...

    ОдговориИзбриши
  2. Vidjela se velika zelja za igrom Drininih igraca i to mi se svidja nek samo tako nastave i izvucice se sa dna tabele.

    ОдговориИзбриши