субота, 19. јул 2014.

Фудбалери се вратили из Крупња, сутра у Градачцу

Фудбалери Дрине успјешно су завршили висинске припреме у Крупњу и данас су се вратили у Зворник. Најважније од свега јесте да је тренер Драган Мићић задовољан до сада урађеним.

Његови играчи показали су зрелу и допадљиву, али прије свега ефикасну игру. Против три реномирана противника постигнуто је девет голова, а мрежа голмана Горана Максимовића је остала нетакнута.

"Против Доњег Срема било је 4:0, Радника из Бијељине 1:0 и Напретка из Доњег Шепка 4:0. Играли смо и играћемо офанзивно, тога се нећемо одрећи ни у Премијер лиги. То је и због тога што имамо играче који се лако трансформишу из одбране у напад и тако стварају шансе. Свјесни смо чињенице да је напад најбоља одбрана, па зато и форсирамо нападачку игру. Имамо довољно времена до почетка првенства да уиграмо екипу, у свим линијама", каже Мићић.

Зворничани у повратничкој сезони у Премијер лиги БиХ желе да стигну до опстанка и у Зворнику створе стабилног премијерлигаша. У току љетне паузе клуб је појачан доласком осам нових играча, а Дрину су напустили само прекобројни фудбалери.

Изабраници Драгана Мићића одрадили су успјешно деветодневне припреме и сутра ће у Градачцу одиграти нови контролни сусрет против Звијезде. Мићић вјерује да ће екипа праву форму достићи тек пред почетак првенства.

"Први дио припрема смо одрадили максимално озбиљно и морам бити задовољан понашањем играча и односом према тренингу. На ова три одиграна сусрета показали смо да смо физички добро спремни, а у наредним мечевима ћемо се додатно уигравати. Следећи контролни сусрет играмо сутра против Звијезде у Градачцу и то ће бити права провјера против тима који је већ неколико сезона премијерлигаш, па ћемо имати комплетну слику о свему што смо до сада урадили. До почетка првенства желимо да нам форма иде узлазном путањом, па се надам да ћемо у неколико првих мечева свима показати да је наш оптимизам потпуно оправдан", рекао је Мићић.

Један од најискуснијих играча у екипи Дрине Александар Кикић сматра да је највећи квалитет Дрине младост и што је већина играча већ дуго на окупу.

"Мислим да Дрину носи младост њених играча, али истовремено и велико искуство. Већина нас је поникла у омладинском погону, али и накупила позамашан стаж играјући у првенствима Републике Српске и БиХ. Утакмице у припремном периоду показале су да су ангажована права појачања, која су се веома брзо уклопила у наш систем игре", рекао је Кикић.

Везиста Дрине истиче да његова екипа има довољно времена да се уигра и потпуно спремна дочека почетак првенства.

"Ово је још увијек припремни период и не можемо да процјенимо нашу стварну снагу. Знамо да имамо млад и квалитетан тим који ће то ипак морати да докаже у наредној сезони. У екипи влада одлична атмосфера, јер се сви међусобно познајемо већ неколико сезона, а и појачања су се добро уклопила. Вјерујемо у себе и сигурни смо да ћемо изборити опстанак у Премијер лиги БиХ", каже Кикић.

Овог љета у Дрину су се вратили њени ранији играчи Александар Илић и Бобан Ђерић, који су играли у екипама Истре из Пуле, односно Леотара. Стигли су и штопери Дамир Мемовић и Дејан Узелац, нападачи Филип Костић и Стефан Чоловић, млади голман Филип Ерић, те двојица Корејаца Јанг Вон Ким и Ки Хјун Ли.

"Мислим да имамо добру екипу која ће сигурно играти запажену улогу у Премијер лиги. Лично сам веома задовољан системом рада тренера Драгана Мићића и играма мојих саиграча. У свакој линији имамо квалитетне играче, па остаје само да се довољно уиграмо", рекао је Дамир Мемовић, који је у Зворник стигао из екипе Долине из Падине, прволигаша Србије.

Као што смо већ рекли, сутра Дрина има провјеру у Градачцу против екипе Звијезде. Три дана касније ривал ће јој бити Колубара из Лазаревца а још се тражи противник за "генералку" пред прво коло и утакмицу са Вележом у Мостару.

Нема коментара:

Постави коментар