понедељак, 28. јул 2014.

Турнир у Лозници за заборав

Фудбалери Дрине ће сасвим сигурно брзо жељети да забораве Меморијални турнир ‘’Божидар Кићовић – Кића”, који се играо у Лозници у организацији истоименог клуба.
(Фото: fkloznica.rs)
 Евидентно је да је фудбалере из Зворника пред крај припрема стигао умор те су тако на четири последња одиграна меча забиљежили четири пораза, од тога су два забиљежили на поменутом турниру.

На турниру су, поред Лознице и Дрине, учествовали још Колубара из Лазаревца и Мачва из Шапца.

Зворничани су у полуфиналу, које је играно у суботу, "укрстили копља" са Лозницом а бољи су били домаћини турнира са 1:0. Треба истачи да је ова утакмица била уједно и генерална проба Дрине пред почетак Премијер лиге БиХ.

Домаћини су постигли одлучујући гол у 26. минуту преко Слободана Максимовића, коме је са лијеве стране асистирао Ненад Ђурић.
(Фото: fkloznica.rs)
У овом мечу за Дрину нису наступили Един Рустемовић и Дејан Узелац, али то не би требало да буде оправдање за слабу представу коју су пружили играчи Драгана Мићића.

У недјељу је одиграна утакмица за треће мјесто гдје су Зворничани претрпили још један пораз, овај пут од Мачве из Шапца - 3:1.

Мачва је заслужено побједила а пораз је могао бити и убједљивији јер су Шапчани до последњег минута утакмице водили са 3:0

Од 48. минута Мачва је повела са 1:0 преко Томића да би исти играч у 62. минуту донио водство својој екипи од 2:0. Зорановић је у 75. минуту повисио на 3:0 а почасни погодак за тим из Зворника постигао је Филип Костић у 90. минуту.

Ово је била последња припремна утакмица а зворнички премијерлигаш сада на располагању има пет дана одмора након чега им слиједи први окршај у Премијер лиги против Вележа у Мостару.
(Фото: fkloznica.rs)
То значи да је екипи остало мало времена да поврати битну свјежину а пред Драганом Мићићем и његовим стручним штабом је задатак да изабере тим за Мостар и да га што боље припреми и улије му неопходно самопоуздање које је изостало на крају припрема.

Колубара освојила турнир

Меморијални турнир ‘’Божидар Кићовић – Кића” се организује по први пут у знак сјећања на доајена спортског новинарства у Подрињу и Србији, који је преминуо прије три мјесеца у 81. години живота.

У првој полуфиналној утакмици Колубара је минималним резултатом 1:0 савладала Мачву док је други финалиста постала екипа Лознице, која је такође са 1:0 била боља од Дрине.

Као што смо већ навели у утакмици за 3. мјесто Мачва је била боља од Дрине са 3:1 док је побједник турнира постала екипа Колубаре која је славила са 3:1 против домаћина турнира Лознице.

Наш члан Горан Максимовић проглашен је за најбољег голмана на турниру.

Лозница - Дрина Зворник 1:0 (1:0)

Стријелац: 1:0 - Максимовић у 26. минуту; Стадион: Лагатор; Гледалаца: 500; Судија: Небојша Деспотовић (Липнички Шор).

ЛОЗНИЦА: Арнаутовић, Тодоровић, Савиновић, Јевтић, Милосављевић, Дишић, Милинковић, Катанић, Божовић, Максимовић, Ђурић. Још су играли: Дивац, Севић, Јанковић, Николић, Стевановић, Требовац, Миловановић и Радивојевић. Тренер: Душко Обадовић.

ДРИНА: Максимовић, Радовић, Ђерић, Мемовић, Ивановић, Кикић, Лазаревић, Васић, Костић, Чоловић, Ђурић. Још су играли: Ерић, Милошевић, Јокић, Лазић, Хасановић, Ли, Илић. Тренер: Драган Мићић.

Мачва Шабац - Дрина Зворник 3:1 (0:0)

Стрелци: 1:0 - Томић у 48. минуту, 2:0 - Томић у 62. минуту, 3:0 - Зорановић у 75. минуту, 3:1 - Костић у 90. минуту; Стадион: Лагатор; Гледалаца: 200; Судија: Вук ^отрић (Јадарска Лешница).

МАЧВА: Васић, Пејовић, Ристивојевић, И. Радовановић, А. Радовановић, Гентић, Марковић, Јовановић, Рајевац, Ћировић, Лазовић. Још су играли: Степандић, Спасеновић, Ђукановић, Миленковић, Зорановић, Томић, Матић. Тренер: Дејан Николић.

ДРИНА: Ерић, Лазић, Јокић, Милошевић, Мемовић, Ивановић, Лазаревић, Ли, Илић, Костић, Чоловић. Још су играли: Максимовић, Радовић, Ђерић, Ђурић, Васић, Марковић. Тренер: Драган Мићић.

Нема коментара:

Постави коментар