недеља, 17. август 2014.

Дрина евроголовима стигла до прве побједе (видео)

Фудбалери Дрине забиљежили су прву побједу у "БХ Телеком" Премијер лиги БиХ.

У 3. колу Зворничани су били бољи на гостовању у Бијељини од екипе Младости из Велике Обарске 0:2.

Утакмицу су обиљежила два прекрасна поготка и један црвени картон на страни Дрине.

Од почетка утакмице па до средине првог полувремена није било озбиљнијих прилика а Дрина је била конкретнија и више је имала лопту у својим ногама.

Продори Рустемовића и Филиповића по лијевој страни излуђивали су одбрану домаћина а управо ће ова два играча касније рјешити утакмицу.

Од другог дијела првог полувремена Мадост је преузимала теренску иницјативу а баш у том моменту у једном нападу гостију лопте се докопао Един Рустемовић и одлучио се да шутира са неких 25 метара за прелијеп погодак и веома важно вођство свог тима.

Када су сви очекивали да судија Адмир Шеховић покаже на пут за свлачионицу нова бомба Дрине.

На приближно истој удаљености од гола, на којој је Рустемовић постигао гол, лопту је узео Филиповић, који је кренуо сам да заврши напад. У једном моменту ошутао је лопту а голман домаћих врховима прстију лопту скреће до пречке а она се од пречке одбија у мрежу за велико славље гостију.

У другом полувремену фудбалери Младости више су пријетили и имали теренску иницјативу.

Својим високим лоптама покушавали су да угрозе гол голмана и капитена Дрине Горана Максимовића који је, са Рустемовићем и Филиповићем, сасвим сигурно играч утакмице.

У 69. минуту одбрамбени играч Дрине Дамир Мемовић добио је заслужено црвени картон јер је са обје ноге и са леђа стартовао на Александра Васића.

До краја сусрета Младост је покушавала доћи до почасног гола ипак одбрана Дрине успјешно је данас одрадила посао, као и напад те кући носе сва три бода - три велика бода!

Дрина је могла доћи и до убједљивије побједе када је у финишу утакмице Костић сам изашао пред голмана Мишића и пропустио велику прилику да донесе убједљивији тријумф својој екипи.

Да потврде "брејк" Зворничани ће имати прилику у следећу суботу када дочекују другог бијељинског премијерлигаша екипу Радника.

 Младост Велика Обарска - Дрина Зворник 0:2 (0:2)

Стријелци: 0:1 - Рустемовић у 33. минуту; 0:2 - Филиповић у 45. минуту; Стадион: Градски у Бијељини; Гледалаца: 500; Главни судија: Адмир Шеховић (Сарајево) 6; Жути картони: Јевтић, Савић, Дабић, А. Васић (Младост), Кикић, Ђерић, Р. Васић, Ивановић (Дрина); Црвени картон: Мемовић (Дрина).

МЛАДОСТ: Мишић 5, Вуковић 6, Дабић 6, Зелић 6 (од 82. минута Благојевић-), Савић 5 (од 46. минута А. Васић 6), Рамић 6, Комарчевић 6, Трифковић 6, Јефтић 7, Стајић 5 (од 46. минута Видић 6), Ристић 6,5. Тренер: Душко Јеврић.

ДРИНА: Максимовић 7,5, Узелац 7 (од 81. минута Милошевић-), Филиповић 7 (од 70. минута Јокић-), Мемовић 7, Костић 6,5, Ивановић 7, Рустемовић 8, Васић 6 (од 63. минута Чоловић-), Ђерић 7, Кикић 7, Лазаревић 7. Тренер: Драган Мићић.

Играч утакмице: Един Рустемовић (Дрина).





Нема коментара:

Постави коментар