субота, 28. фебруар 2015.

Три гола за три велика бода (фото/видео)

Фудбалери Дрине на најбољи начин су отворили прољећну полусезону, славивши у Зворнику против мостарског Вележа 3:1.

Лоше вријеме, на моменте и киша, битно су утицали на данашњу посјету а и лош терен Градског стадиона у многоме је допринјео на приказану игру два тима.

У првих четрдесетак минута ништа није обећавало да би домаћи могли на крају убједљиво славити, поготово не након примљеног гола у 36. минуту.

Прву солидну прилику праве гости у 13. минуту када Рељић с десне стране искоса шаље лопту поред гола Максимовића. Три минута касније узвраћају домаћи преко Филиповића који шутира преко гола.

Вележ је у 22. минуту имао одличну прилику када је Хебибовић искоса с десне стране извео слободан ударац са неких 25 метара а неугодну лопту крајњим напорима избија Максимовић у корнер.

Након једна солидне акције гости у 36. минуту стижу до водства. Јанковић је послао лопту у шеснаестерац Дрина а до ње долази Хебибовић који лопту шаље у други дио гола Максимовића и доноси предност свом тиму.

Када су многи помислили да Дрина више нема снаге за изједначење, а поготово не за преокрет, дешава се нешто што је било незамисливо јесенас.

У 41. минуту искоса с лијеве стране слободан ударац изводи Филиповић а након краће гужве у шеснаестерцу Вележа лопта долази до Недељковића који је главом шаље према мрежи гостију за 1:1.

Након шест минута у другом полувремену Дрина стиже и до другог гола. Поново је у улози асистента Филиповић, који маестрално проналази Илића а овај са 13-14 метара феноменално главом лобује Драгојевића за велико славље.

Дрина није стала, наставила је још силовитије а у 60. минуту Филиповић са око 20 метара изводи слободан ударац, лоше реагује Драгојевић а лопта одлази у корнер.

Пет минута касније Милош Филиповић показује зашто је с правом један од најбољих фудбалера зворничког тима и играч данашње утакмице.

У једном од напада Дрине у 65. минуту Филиповића је заборавила одбрана Вележа, остављајући га самог на око 25 метара од гола, што он користи и постиже маестралан погодак за потпуну ерупцију одушевљења.

До краја утакмице од значајних детаља биљежимо три измјене оба тренера и добру прилику Рељића у 82. минуту.

На крају је остало 3:1 за Дрину, четврта побједа у лиги, а друга домаћа, што ће јој много значити у наставку првенства у борби за опстанак.

Наредни меч Зворничани играју наредног викенда у Мостару са Зрињским.

ФК ДРИНА Зворник - ФК ВЕЛЕЖ Мостар 3:1 (1:1)

Стријелци: 0:1 - Хебибовић у 36. минуту; 1:1 - Недељковић у 41. минуту; 2:1 - Илић у 51. минуту; 3:1 - Филиповић у 65. минуту; Стадион: Градски у Зворнику; Гледалаца: 700; Главни судија: Адмир Шеховић (Сарајево); Жути картони: Ћулибрк, Лазаревић, Благојевић (Дрина), Зољ, Шкахић, Баришић, Рељић (Вележ).

ДРИНА: Максимовић, Филиповић (Од 86. минута Ивановић), Ћулибрк, Кикић, Мркаић, Лазаревић, Мемовић, Илић (Од 74. минута Ђурић), Милошевић, Недељковић (Од 66. минута Васић), Благојевић.

ВЕЛЕЖ: Драгојевић, Звонић, Шкахић, Зољ, Хајдаровић (Од 73. минута Благојевић), Рељић, Хебибовић, Јанковић (Од 86. минута Толић), Пејић, Николић, Баришић (Од 52. минута Кодро).



Нема коментара:

Постави коментар