петак, 6. фебруар 2015.

Све је подређено само једном циљу - опстанку у Премијер лиги БиХ

Фудбалери Дрине, интензвно се припремају за наставак првенства у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

На крају јесењег дијела првенства, Зворничани су заузели 12. мјесто на табели са 14 бодова, колико имају и екипе Челика и Витеза, што им не гарантује мирне игре у наставку.

У екипи је дошло до великих промјена, пошто је осам играча напустило Зворник, али је зато у Дрину стигло седам нових имена. Циљ Дрине је да сачува статус члана Премијер лиге, чиме су подређене цјелокупне припреме. Чета Драгана Мићића је принуђена да тренинге обавља на стадиону у Челопеку, како би сачувала главни терен за првенствене утакмице. Ради се комбиновано у теретани и на терену, а одигране су и двије припремне утакмице, како би тренер Мићић, стекао увид о квалитету нових играча.

Након двије утакмице са јаким екипама Мачве из Шапца и Доњег Срема у којима није било голова, новајлије су показале да су пун погодак за екипу.

Један од најбољих играча у јесењем дијелу првенства Милош Филиповић, ће бити ослонац екипе у везном реду. Он је убјеђен да ће Дрина сачувати статус члана Премијер лиге.

"Припреме се одвијају по плану мада нам вријеме није наклоњено. Радимо напорно и трудимо се да искористимо сваки повољан дан напољу, како би одрадили оно што тренер тражи од нас. Мислим да су појачања квалитетна што су показале и ове двије пријатељске утакмице са јаким противницима. Мада су нам отишли добри играчи попут Едина Рустемовића, Славише Радовића и Дејана Узелца, мислим да смо опет јаки у свим линијама. Добро познајем Момчила Мркаића и Дејана Благојевића са којима сам играо у БСК-а, а искуство Дарка Бошковића и Ненада Недељковића уз остале играче су гаранција да ћемо имати опет респектабилан тим“, сматра Филиповић.

Он је мишљења да ће старт у прољећном дијелу првенства бити одлучујући за наставак Премијер лиге.

„Утакмица са Вележом у првом колу би могла одредити ток првенства. Морамо учинити све да добијемо ту утакмицу јер би у том случају било лакше играти у наставку. Свакако ћемо имати тешке утакмице и против Радника гдје гостујемо и са Младошћу на нашем стадиону. Од осталих екипа конкуренти за опстанак ће нам бити и Слобода, Звијезда, Витез и Травник“, мишљења је Филиповић.

Ћулибрк остаје у Дрини

У редове Дрине вратио се штопер Славко Ћулибрк који није нашао аранжман у иностранству. На утакмици против Доњег Срема се појавио још један штопер који ће бити на проби. Ријеч је о Немањи Милинковићу, који је поникао у млађим селекцијама београдског Партизана, наступао за Вождовац и Вршац а прије доласка у Дрину играо је у Другој лиги Мађарске. Има 26 година.

Нема коментара:

Постави коментар